tisdag 6 november 2012

Bod Pod

Idag var det (äntligen) dags för min BodPod-mätning. Jag fick gå in i ägget endast iförd trosor, sportbh och en superfin simmössa. Själva mätningen tar 40 sek och man gör två mätningar. Resultatet var vad jag hade förväntat mig: 30,4 %. Det är faktiskt precis så som det känns. När jag mätte mig hos PT:n efter fyra månaders hård träning hade jag enligt den vågen 31 % och det kändes verkligen inte som att det stämde. Kvinnor ska ligga mellan 20 och 30 % så jag ligger ju precis på gränsen. Visst vill jag hamna runt 25 %, men jag har faktiskt inte någon brådska.

I morse kom jag till insikt om en ganska viktig sak. Jag är på kurs nu och funderade innan på hur jag skulle förhålla mig till alla godsaker som erbjuds. Vi kommer att ha en lite finare middag i morgon och då tänkte jag att om jag avhåller mig från allt fika under resten av tiden så kan jag äta lite av efterrätten. Varför det??? Först trodde jag att jag ville göra så för att belöna mig själv för att jag varit duktig och inte ätit allt (som jag brukar göra) men sen gick det upp för mig: Jag är superrädd för att vara besvärlig. Att inte äta det som serveras är extremt ofint. Dessutom är ju LCHF lite (nåja, inte så lite) kontroversiellt. Så för att inte stöta mig med andra så tänkte jag äta lite socker. HELT SJUKT JU!!! Det är alltså inte kolhydraterna som är min största fiende utan jag själv och min vilja att alltid vara andra till lags. Nu är det slut med det!

Jag har lyckats ta mig igenom en hel kursdag (inkl tågfrukost) utan att äta något kolhydratrikt. Det är faktiskt en bedrift! Av tågfrukosten var det inte mycket jag kunde äta; två skivor ost, en skinkskiva och 10 g bregott. Till det hade jag två medhavda ägg. Till lunch hoppade jag över brödet före, åt köttgryta med creme fraiche smaksatt med örter och sallad. Potatismoset och efterrätten lämnade jag. Till eftermiddagsfika drack jag lite kaffe och åt inte varken fruktsallad eller kakor. (Övriga konferenssällskap hade dessutom fått nötter. Hoppas att vi får det i morgon.) Efter BodPoden och en liten promenad var det dags för middag. Till förrätt fick vi marinerat kött, någon creme fraiche-sås och lite marinerade rotfrukter. Jag åt faktiskt rotfrukterna för jag hade ätit så lite kolhydrater innan under dagen. Brödet fick dock ligga kvar på tallriken. Till huvudrätt fick vi torskrygg med sockerärtor, hummersås och någon form av paté. På fisken fanns något grön potatismos som jag bara skrapade av.

När jag kom upp på rummet körde jag Gym Glams 17 minuters program för hela kroppen. Nu är jag väldigt nöjd över mig själv. Och från och med nu kommer jag vara en besvärlig jä**l!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar