fredag 6 september 2013

Konferensmat

Igår åkte hela jobbet iväg på en lunch-lunchkonferens i Simrishamn. På kurser och konferenser så är det inte så stora valmöjligheter när det gäller maten. Alla får samma, utom de som är allergiska, gravida eller vegetarianer. Jag är ju inget av det så jag får nöja mig med den vanliga maten. Varför ska jag inte kunna få mat som är bra för mig när vegetarianen - som ju inte gjort detta val utifrån sin hälsa - får mat som han/hon vill ha? Jag har innan sett det som en självklarhet att jag "får skylla mig själv" när det gäller maten eftersom det är fråga om val som jag har gjort och inte någon allergi. Nu ser jag det inte alls så. Dessutom blir det väldigt mycket som slängs i onödan.

Till lunch dag ett fick vi panerad fisk med potatis och remouladsås. Bara att skrapa bort paneringen och skippa potatisen. Jag åt såsen även om jag inte riktigt har koll på vad som var i den. Som tur var fanns det en liten salladsbuffé så att jag inte helt blev utan tillbehör.

Till eftermiddagskaffet fick vi kanelbulle och fralla med rökt nötkött och brie. Jag tog två mackor men åt bara pålägget. En hel fralla fick kastas.

På kvällen serverades en trerättersmiddag där förrätten var toast skagen. Återigen åt jag "pålägget" och lämnade brödet. Varmrätten var en fantastisk hälleflundra som serverades med sparris, små morötter, någon vit sås och förstås potatis. Jag åt allt utom potatisen, även om jag misstänker att det var mjöl i såsen. Kolapannacottan till efterrätt tog jag bara en liten liten smakbit av, sedan fick jag lämna den.

Frukosten funkade dock bra. Det fanns äggröra (rätt trist men dock), bacon, kokta ägg, sill och pålägg.

Förmiddagsfikan var katastrof: vaniljhjärtan, torkade aprikoser och bananchips. Tur att jag var förutseende och åt ordentligt till frukost.

Lunchen: Fläskytterfilé med svampsås och ... potatis! Tack och lov för salladsbuffén!

Jag tyckte att jag gjorde bra val och jag har inte gått hungrig. Samtidigt tycker jag att det är synd att behöva slänga så mycket mat. Nästa gång jag ska på kurs eller liknande ska jag i alla fall försöka få kost som passar mig bättre.

Igår var jag faktiskt ute och sprang. Det har ju inte blivit så många gånger i år. Vi var tre kollegor som gav oss iväg efter jobbet. Det var fantastiskt väder och vi sprang längst havet. De andra är mer vana vid att springa så det blev ett mycket högre tempo än jag är van vid, men jag hängde ändå med bra. Det kändes skönt! I morse hade jag ju sovmorgon jämfört med en vanlig dag så då passade jag på att gå ut på en morgonpromenad längst havet. Magiskt!

När det gäller maten så tycker jag verkligen att det funkar jättebra. Jag registrerar inget de dagar jag inte fastar och det är inget svullande (eller svältande för den delen). Tänk om jag har blivit normal! Nåja, i det avseendet alltså. Ha ha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar