Efter en minst sagt välfylld helg med massa skoj för och med barnen har jag ägnat en stund nu med att förbereda min fakirvecka. Det började med att maken och jag var och handlade. Köttfärs, ytterfilé, torsk, ägg, smör och rapsolja för hela slanten. Ja, och fläsksvålar som jag ska panera torsken med. Gott + gott = ?. Ikväll har jag gjort egen majonnäs (lyckades riktigt bra denna gång) och äggmjölk. Jag har laddat ner Martinas (primalscientista) e-bok och en sak som hon skrev att många går bet på är just mjölken i kaffet. Jag tar väldigt mycket mindre mjölk nu än innan jag började med LCHF, men med flera koppar kaffe och te om dagen så blir det förstås ganska mycket. Så fr o m imorgon är det äggmjölk som gäller. Morgondagens frukost blir antingen en MBC eller ägg och majonnäs. Jag får se vad jag är sugen på efter min morgonpromenad. Till lunch kommer det att bli en tonfiskröra med min egen majonnäs och ev ett kokt ägg till.
MEN, som jag har också ätit för mycket idag. Som den jojobantare jag är (trodde det var har varit) passade jag på lite. Mascarponen som jag köpt för ett par veckor sedan skulle gå ut om ett par dagar och då valde jag att göra glass på den. (Det var ju planen när jag köpte den, men det har inte blivit av.) Ägg, grädde, mascarpone, vaniljpulver och sukrin melis som bas. Det blev så mycket att min glassmaskin inte klarade allt så jag gjorde två olika smaker. En med hallon och en med lakrits. Hallonglassen blev tom godkänd av min store kille. Lakritsglassen blev sådär. Behövs nog lite färska hallon till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar